• FSK.jpg
 • 10.104 Shtator 2017, Tugjec,.jpg
 • 19.28 Vajzat shqiptare me veshje kombetare.jpg
 • 9.1.jpg
 • 2.2.jpg
 • 1.4 Ne punishte.JPG
 • 4.28 Ujevara e Radavcit.jpg
 • 2.2 Veshjet tradicionale Rugovase.jpg
 • 4.12 Gjelbrimi ne liqenin e Batllaves.JPG
 • 2.1.jpg
 • 4.5.jpg
 • 1.1.jpg
 • 6.1 Gjate shkrimit te Deklarates se Pavaresise se Kosoves 1-2.jpg
 • 4.22 Qyteti antik i Ulpianes.JPG
 • 7.2.jpg
 • 7.6 Bibloteka Kombetare.jpg
 • 7.22 kalaja e Prizreni.jpg
 • 10.90.JPG
 • 10.20 Gusht 2014,.jpg
 • 10.53.JPG
 • 25.4 Mirusha (2).jpg
 • 1.1.jpeg
 • 4.7.jpg
 • 4.14 Kanioni i Drinit te Bardhe.jpg
 • 4.12 Gjelbrimi ne liqenin e Batllaves.JPG
 • 4.11.jpg
 • 4.18 Pamje e Drinit te Bardhe.jpg
 • 4.16 Liqeni i Badovcit.jpg
 • 6.2 Germi.jpg
 • 6.8 Sheshi Skenderbeu.jpg
 • 6.9 Sheshi Zahir Pajaziti 2017.jpg
 • 7.3.jpg
 • 7.1 Gjakova_tolerance fetare.jpg
 • 7.7.jpg
 • 7.15 Guri i Plakes_foto.jpg
 • 7.21 Kalaja e Novoberdes.jpg
 • 7.32 Rita Ora_foto.jpg
 • 8.2 Manastiri_Deçanit.JPG
 • 10.6 Busavate - Kamenice, 2016..JPG
 • 10.13 GOPR1040.JPG
 • 10.47 Jallaqe, Komune e Kamenices..jpg
 • 10.54.JPG
 • 10.82 Liqeni i Rubocit, Kamenice..jpg
 • 10.81 Kremenata, Komuna e Kamenices..jpg
 • 10.85 Maj 2017. Artane.JPG
 • 10.83 Maj 2015, Kamenice..jpg
 • 10.116.JPG
 • 10.114.jpg
 • 13.1.jpg
 • 19.7 Kultivimi i Mjatit ne territorin e De+ºanit.jpg
 • 19.18 Qyteti i Mitrovices gjate perendimit te diellit.jpg
 • 19.20 Qyteti i Prishtines.jpg
 • 19.29 Vreshtat e Rahovecit.jpg
 • 20.2.jpg
 • 33.3.jpg
 • 34.6 rudoka19.jpg
 • 44.1.JPG
 • 64.5.jpg
 • 64.3.jpg

REPUBLIKA E KOSOVËS

Pozita gjeografike është njëri prej elementeve kryesore, që i jep vendeve fuqi dhe nga ky rregull nuk bën përjashtim as Kosova. Me një shtrirje gjeografike në Evropën Juglindore dhe e vendosur në zemër të gadishullit ballkanik, rëndësia strategjike e pozicionit të Kosovës ka qenë e njohur përgjatë gjithë historisë, por ajo është rritur, në veçanti gjatë kohëve të fundit.Vënia në qarkullim i autostradës së re dhe moderne që kalon nëpër Kosovë, duke i dhënë asaj qasje të lehtë dhe të shpejtë në Detin Adriatik, lidhjet e reja të kësaj autostrade me shtetet fqinje, respektivisht me korridorin e 10 dhe 8 janë dëshmia më e mirë dhe vlera e rëndësisë së pozicionit strategjik të Kosovës si dhe mundësive të reja që janë krijuar në vend.Me gjithë se me një territor relativisht të vogël prej 10,887 Km2, por me histori, kulturë dhe traditë jashtëzakonisht të pasur, infrastrukturë moderne, atraksione të shumta turistike përgjatë gjithë stinëve, me mbi 250 ditë me diell në vit, popullatën më të re në Evropë, një shoqëri të hapur dhe me orientim e vlera pro-perëndimore, kuzhinë të veçantë, koston më të ulët për të jetuar në Evropë dhe në Ballkan, qasje dhe lidhje të mira me vendet tjera fqinje, Kosova mbetet një vend ideal për tu vizituar. Një veçanti tjetër gjeografike, që e dallon atë nga shumë vende janë edhe malet e larta që  i ndajnë  kufijtë e saj.


​​​​​​​

Në një artikull të publikuar në Qershor të vitit 2016, Revista me nam botëror, “National Geographic”, e kishte përfshirë Kosovën në mesin e dhjetë vendeve, që do të duhej të kishin më tepër turistë nga e gjithë bota.“…Kosova e pavarur është një prej aventurave më interesante të destinacioneve të udhëtimit”, kishte rekomanduar “National Geographic”. “…qytete piktoreske dhe manastire sublime”, e kishte vlerësuar udhërrëfyesi tjetër më i madh në botë i botimeve mbi turizmin Lonely Planet.


E UDHËHEQUR NGA NJË PRESIDENTE GRUA


Presidentja e parë grua e zgjedhur ndonjëherë në Ballkan.

Me mbi 30% gra në Kuvend dhe Shërbime Diplomatike

70% RINI


Shtet super dinamik  me rreth 2 milion banor, nga të cilët 70% janë nën moshën 35 vjeçe.

QASJA NË INTERNET


Me 86% të ekonomive familjare me qasje në internet, që është më e lartë se në çdo vend tjetër të Ballkanit.

BASHKËJETESA E RELIGJIONEVE TË NDRYSHME


Kosova është vend i bashkëjetesës së shumë bashkësive fetare si ajo myslimane, ortodokse, katolike, hebreje, sufite dhe bektashite

MË SHUMË SE 5 GJUHË.
​​​​​​​


Në Kosovë fliten mbi pesë gjuhë, nga të cilat gjuha shqipe dhe serbe janë gjuhë zyrtare ndërsa gjuha turke,

boshnjake, rome fliten në lokalitetet të ndryshme

MAKIATO MË E SHIJSHME​​​​​​​Vendi i makiatove më të shijshme në botë. Me kulturë të pasur, me mbi 200 kafene të pranishme vetëm në kryeqytet.

FONTI EKSTROPIA


Lloj shkronjash (font) të dizajnuara nga një grupi dizajnerësh Kosovar që paraqesin një tipografi neutrale të quajtur Ekstropia.GJERAVICA​​​​​​​Pa dalje në det por e pasur me ujëra, lumenj dhe bjeshkë

TREPÇA
​​​​​​​

E pasur me Nikel, Plumb, Zink, Magnez, Linjit, Kaolinë, Krom dhe Boksit.

LGBT


Kushtetuta e Kosovës mundëson martesën mes gjinisë së njëjtë që nga viti 2008.

VESHJA TRADICIONALE


Ekzistojnë mbi 100 tipologji të ndryshme të veshjeve tradicionale që gjenden në Kosovë dhe asnjë nga to nuk kanë elemente fetare.

FESTIVALET E FILMIT


Kosova është vend i shumë festivaleve të filmit - një për çdo muaj, ku më i njohuri është DokuFest, një nga festivalet

më të dalluara  të filmit  dokumentarë dhe atij të metrazhit të shkurtër në Evropë.KOSOVO MOTI

Ekonomia
Bukuritë Natyrore
Trashëgimia kulturore dhe fetare
Sporti
Muzika
Kinematografia
Kuzhina Tradicionale

Sugjerime & Pyetje

Field is required Incorrect email
Field is required Incorrect email
Field is required Incorrect email
Field is required Incorrect email
Field is required
Your message was sent successfully
Sorry, your message was not sent